Rychlé pikantní špagety s kokosovým mlékem

16.11.2016 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Jakmile se spojí chuť kari a kokosového mléka, nemůže to být špatně :-) Kokosové mléko lze použít tam, kde smetanu, má ovšem výhodu specifické chuti, která jídlu dodá šmrnc a orientální chuť.

Budete potřebovat

Postup

  1. Špagety uvařte podle návodu na skus.
  2. V hlubší pánvi na oleji pozvolna restujte pórek, aby změkl. Po chvíli přidejte rostlinnou bílkovinu, v tomto případě Ďobáčky. Ty stačí jen prohřát jedná se o hotový výrobek.
  3. Přidejte koření a zalijte kokosovým mlékem. Nechte pár minut probublat, aby se chutě spojily.
  4. Nakonec v pánvi promíchejte se špagetami.

TIP

Koření HOT MADRAS jsem objevila nedávno v jednom pákistáncko-indickém bistru. Obsahuje koriandr, kurkukmu, chilli, horčici, pepř, fenyklová semínka, česnek, sůl, fenykl. Dá se sehnat v pálivé variantě i v jemné variantě (mild). Ochutí výborně krémové zeleninové polévky z paprik, rajčat a mrkve a vyrobíte díky němu jednoduše tradiční indické jídlo "madrás", které je výborné jak v kuřecí, tak vegetariánské variantě.

Já jsem ho použila na tyto špagety, které jsou extra rychlé a vynikající.