Rychlé cizrnové karbanátky se šťouchanými bramborami

22.09.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Cílem tohoto receptu byla rychlost přípravy, proto jsem použila hotovou nakládanou cizrnu a karbanátky jsem nepekla v troubě. Díky jejich opečení na pánvi jsou nejen křupavé, ale i raz dva na talíři.🙂

Ingredience na 6 karbanátků

Postup

  1. Uvařenou nebo nakládanou cizrnu rozsekám v elektrickém sekáčku do hladka. Šlo by ji rozmělnit i tyčovým mixérem.
  2. Přendám ji do větší mísy a důkladně promíchám se všemi ostatními ingrediencemi.
  3. Rukama tvořím karbanátky vysoké asi centimetr nebo centimetr a půl. Opékám z obou stran na malém množství oleje do zlatova. Hotovo!

K cizrnovým karbanátkům jsem teď udělala šťouchané brambory. Můžete je také doplnit o kopeček nějakého domácího dipu. Třeba z hustého jogurtu nebo z hořčice.

> ☝️Pokud máte hotové cizrny více, doporučuji vyzkoušet cizrnovou pomazánku se sušenými nakládanými rajčaty.🙂

Ať se vám recepty s cizrnou povedou!