Rychlá křupavá tortilla s domácím dresingem

26.01.2014 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Na zelenině si můžete opravdu pochutnat, když ji s různými náplněmi zabalíte do tortilly. Dle mnohých návodů stačí tortillu ohřát/nahřát, daleko lepší ale je, když ji opečete krátce z obou stran na pánvi. Tortilla získá příjemnou "opečenou" chuť a vytvoříte si tak křupavý wrap. Toto je taková základní rychlá šunkovo-sýrová varianta. Tortillu můžete naplnit v podstatě čímkoliv, hlavní je ale spousta zeleniny, která třeba samotná někomu nechutná, ale zabalená v křupavé teplé tortille s výborným dresingem je hned atraktivnější.

Budete potřebovat

Postup

  1. Tortillu položte na nepřilnavou pánev a krátce ji z jedné strany opečte, stačí tak minuta.
  2. Obraťte ji a hned na ni položte plátek vysokoprocentní šunky a 2 plátky sýra (nebo nastrouhaný sýr).
  3. Přendejte z pánve na talíř a bohatě obložte vybranou zeleninou.
  4. Přelijte oblíbeným domácím dresingem. Tipy na domácí dresingy naleznete [zde](http://www.varilamysicka.cz/clanky/nejlepsi-domaci-zdrave-dresingy "zde").
  5. Tortillu správně přehněte tak, aby se dobře jedla a dresing nevytékal. Já z nich dělám takovou kapsu. Tortilly nejdříve založte ze spoda, pak zleva, pak zprava až vznikne kapsa, ze které spodem nemůže nic vytéct.

TIP

Do tortilly můžete samozřejmě zabalit jen omezené množství náplně. Ne pokaždé je ale vhodné zkonzumovat dvě tortilly, naopak potřebujete jíst třeba více zeleniny (různé detoxikační či redukční programy). Tortillu tedy jednoduše nebalte, nechte ji rozloženou na talíři, bohatě obložte a jezte příborem.