Rychlá jogurtovo - sýrová pomazánka

30.07.2019 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Budete potřebovat

Postup

Pokud dělám pomazánku jen pro sebe na snídani, postupuji následovně.

  1. Do misky dám velkou lžíci hustého bílého jogurtu, přidám hrst na jemno nastrouhaného sýra. Někdy dám nízkotučný Madeland, jindy tučnější bio goudu, někdy kozí sýr.
  2. Decentně osolím, opepřím a přidám lžičku kvalitního panenského olivového oleje, který je v tomto případě zdrojem nejen nenasycených mastných kyselin, ale i chuti.
  3. Vše důkladně promíchám, propojím a na závěr vsypu hrst zelených bylinek. A kdo chce extra porci mikroživin navíc, může přidat i jarní cibulku na kolečka a prolisovaný česnek :)

Na talíři chleba s pomazánkou doplním o lokální čerstvou zeleninu, která má zrovna sezónu.

Domácí pomazánka, ve které přesně víte, co je a navíc bleskově hotová :)