Rychlá čabajková pomazánka s paprikou - vhodná na jednohubky

17.03.2018 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Když připravuji občerstvení, tak si ráda pohraju s různými pomazánkami. Dají se použít na jednohubky, ale i jako základ na malé chlebíčky, které pak lze dozdobit dle nekonečné fantazie.

Klasikou, která nikdy neurazí a chutná všem, je třeba vajíčková, pomazánka ala bramborový salát, česnekovo-sýrová nebo jemná lososová.

Mě ale baví hodně do pomazánek zapojovat zeleninu nebo luštěniny a vnést do pohoštění trochu zajímavějšího a zdravějšího vzduchu. Baví mě ta otázka "a z čeho to je?". Fajn, že to není hned předem jasné, protože se vyvaruji předsudkům... Pak si všichni včetně chlapů pochutnávají na mrkvové nebo celerovo-sýrové pomazánce, tofu-brokolicové, čočkové nebo veganské fazolové.

Abych to ale zase nepřehnala, tak tam občas šoupnu nějakou klasiku pro masožrouty. Osvědčila se mi tato jednoduchá pomazánka z čabajky, na které se nedá absolutně nic zkazit a není třeba ji ani nijak zvlášť dochucovat.

Budete potřebovat

Postup

  1. Čabajku umelte nebo rozsekejte v robotu zcela na jemno.
  2. Smíchejte s pomazánkovým máslem a ochuťte hořčičí, případně pepřem. Přidejte na jemno nakrájenou červenou papriku.
  3. Výborná je na jednohubkách, na opečených celozrnných toustech nebo žitných topinkách.

Podělte se v komentáři pod receptem, jaká pomazánka u vás doma nejvíce chutná, když děláte třeba nějakou oslavu :-)