Restované brambory a zelenina s balkánským sýrem, česnekem a ajvarem

09.04.2019 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Ať už máte rádi maso nebo zeleninu, zkuste své oblíbené pochoutky vyladit ajvarem. Tato tradiční balkánská zeleninová příloha dodá šmrnc každému jídlu.

Já ajvar kupuji jako hotový výrobek, při výběru dbám na to, aby neobsahoval konzervanty ani umělá barviva. Dochucuji s ním různá zeleninová jídla, těstoviny, ale i krémové polévky.

Mojí oblíbeností je jeho kombinace s opečenými bramborami, zeleninou a balkánským sýrem. Když potřebujete rychle něco k jídlu, vytáhněte pánev, když máte čas a je vás víc, vytáhněte gril :)

Budete potřebovat

Postup

  1. Brambory uvařené ve slupce oloupejte a nakrájejte na kolečka. Orestujte je společně s oblíbenou zeleninovou směsí ( brokolice, mrkev, hrášek, pórek apod.) do zlatova. Ochuťte solí, pepřem, kmínem (dávám celý kmín)
  2. Ke konci přidejte prolisovaný česnek a na kostičky nakrájený balkánský sýr. Krátce promíchejte. Hotovo!
  3. Na talíři každou porci doplňte o lžíci ajvaru a čerstvou pažitku nebo jinou čerstvou zeleň.