Vynikající rebarborový koláč – bez kynutí, bez vážení

06.07.2012 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Tento koláč vás na 100% nezklame. Je fantastický, vláčný, šťavnatý, zkrátka jen samá pozitiva :)

Dám vám jen jedno doporučení - na rebarboře (popř. višních) rozhodně nešetřete.

Kombinace mléčného výrobku (v tomto případě jogurtu) spolu s rebarborou lehce neutralizuje agresivní kyselinu šťavelovou.

Budete potřebovat

(1 hrnek = 250 ml)

Na drobenku

(pokud ji neděláte "od oka")

Postup

  1. Vyšlehejte vejce s cukrem
  2. Přidejte olej, jogurt a postupně přisypte mouku s práškem do pečiva.
  3. Vše vymíchejte do hladka.
  4. Těsto vylijte na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.
  5. Bohatě posypte oloupanou a na malé kousky pokrájenou rebarborou.
  6. Nakonec posypte drobenkou.
  7. Pečte v předem vyhřáté troubě na cca 170° (horkovzdušná 160°) po dobu 35 minut

TIPY

Dobrou chuť!