Rajská polévka z protlaku s rýžovými nudličkami
20.09.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz
Ingredience
- 200 g rajčatového protlaku (použila jsem rajčatový protlak ve skle)
- 2 cibule
- Přepuštěné máslo (nebo olej)
- 2 lžíce jemně mleté mouky na zahuštění (Já jsem dala rýžovou)
- 1 litr vývaru (+ pak ještě trochu na doladění konzistence)
- 1 lžíce přírodního cukru (nebo dle chuti)
- Na dochucení sůl, pepř, mletý bobkový list, mleté nové koření. skořice, může být i špetka tymiánu
- Uvařené a nakrájené rýžové nudle k podávání
Postup
- Na drobno nakrájenou cibuli orestuji na oleji nebo přepuštěném másle. Zasypu lžící cukru a nechám ho krátce zkaramelizovat.
- Přidám rajčatový protlak a krátce ho také orestuji. Zapráším 2 lžícemi mouky, promíchám a přiliju asi 1 litr vývaru.
- Ochutím kořením. Základ je sůl, pepř, bobkový list, nové koření. Mně vyhovuje varianta, kdy dávám i skořici.
- Povařím 15 minut a podle potřeby promixuji do hladka. Koření jsem měla sypké, takže jsem nemusela lovit lístky a kuličky. Praktická je také "pyramidka" na rajskou.
- K polévce si připravím tenké rýžové nudle. Teď jsem to udělala tak, že jsem uvařila klasické tenké rýžové nudle na skus podle návodu, propláchla jsem je studenou vodou a nasekala na kousky. Hotovo!
> ☝️Chcete rajskou chuť jako hlavní jídlo? Vyzkoušejte tyto pečené kuličky z krůtího masa v rajské omáčce
Ať se vám rajské recepty povedou!🙂