Rajská polévka z protlaku s rýžovými nudličkami

20.09.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

 Ingredience

Postup

  1. Na drobno nakrájenou cibuli orestuji na oleji nebo přepuštěném másle. Zasypu lžící cukru a nechám ho krátce zkaramelizovat.
  2. Přidám rajčatový protlak a krátce ho také orestuji. Zapráším 2 lžícemi mouky, promíchám a přiliju asi 1 litr vývaru.
  3. Ochutím kořením. Základ je sůl, pepř, bobkový list, nové koření. Mně vyhovuje varianta, kdy dávám i skořici.
  4. Povařím 15 minut a podle potřeby promixuji do hladka. Koření jsem měla sypké, takže jsem nemusela lovit lístky a kuličky. Praktická je také "pyramidka" na rajskou.
  5. K polévce si připravím tenké rýžové nudle. Teď jsem to udělala tak, že jsem uvařila klasické tenké rýžové nudle na skus podle návodu, propláchla jsem je studenou vodou a nasekala na kousky. Hotovo!

> ☝️Chcete rajskou chuť jako hlavní jídlo? Vyzkoušejte tyto pečené kuličky z krůtího masa v rajské omáčce

Ať se vám rajské recepty povedou!🙂