Pomazánka z Moravanky - zdravější verze

06.03.2013 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Zkuste nahradit levný, složením pochybný, salám a majolku za zdravější ingredience. Pomazánka bude chutnat ještě lépe a navíc uděláte něco dobrého pro sebe :)

Tuto pomazánku jsem poprvé ochutnala na jedné oslavě. Oslovila mne pro svoji pikantní chuť, zcela mi ale neseděly použité ingredience. Stačila malá změna a hned může člověk snídat či večeřet, aniž by se to podepisovalo na jeho zdraví ;)

Budete potřebovat

Postup

  1. Moravanku slijte, zeleninu nechejte okapat a vyndejte feferonku, kterou obsahuje každá sklenice. Rozkrojte ji a vyndejte zrníčka.
  2. Do přípravy pomazánky zapojte robot nebo tyčový mixér. Pokud máte robot, rozemelte v něm zeleninu spolu s uzeninou. Pokud robot nemáte, zeleninu rozdrťte tyčovým mixérem a uzeninu nastrouhejte.
  3. Vejce uvařte na tvrdo a buď je nastrouhejte nebo protlačte skrz mřížku. Zkrátka vejce zpracujte na drobno.
  4. Cibuli nakrájejte na drobné kostičky.
  5. Směs zeleniny, uzeniny, vajec a cibule dejte do mísy a spojte s pomazánkovým máslem a případně s trochou sojanézy.
  6. Dochuťte lehce solí, pepřem a 2 lžičkami hořčice bez chemických konzervantů.

Pomazánka chutná na houskách, na chlebu i na opečených toustech. Nejlépe uděláte, když ji namažete na celozrnné nebo vícezrnné pečivo.

TIP

Pomazánku z Moravanky můžete použít jako pikantní podklad na chlebíčky.

Dobrou chuť :)