Pomazánka z červené čočky

30.08.2012 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Většina pomazánek obsahuje mléčný výrobek. Občas to chce prostřídat a vyzkoušet luštěninové pomazánky. Jsou velice zdravé a vydatné. Chuťově si s nimi můžete pohrát a udělat buď pomazánku pro děti nebo naopak pikantní pro sebe.

Budete potřebovat

Postup

  1. Červenou čočku na cedníku několikrát propláchněte pod tekoucí vodou a nechte dobře okapat.
  2. Na oleji orestujte cibuli.
  3. Po chvíli přidejte mrkev a za občasného míchání společně pár minut restujte.
  4. Přidejte utřený česnek, lehce osolte, můžete ochutit kari kořením.
  5. K cibulce a k mrkvi přidejte okapanou červenou čočku.
  6. Směs zalijte vroucí vodou a přiklopte.
  7. Na velmi mírném plameni vařte dvacet minut a občas zamíchejte.
  8. Všechna voda by se měla vyvařit, čočka by měla být měkká a získat kašovitou konzistenci i bez mixování.
  9. Dochuťte solí a nechte vychladnout, aby pomazánka zatuhla. Pak do ní ještě zamíchejte citronovou šťávu a lžíci olivového oleje pro obohacení celého pokrmu.

TIP

Dobrou chuť :)