22.03.2016 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz
Pohanka je výživná bezlepková obilovina bohatá na rutin, která si v našem jídelníčku zaslouží rozhodně více prostoru, než je u většiny lidí obvyklé. Dříve jsem doma měla pytlík pohanky "aby se neřeklo", ale pořádně jsem nevěděla, co s ní. Postupně zdomácněla a používám ji na mnoho způsobů. Výborné jsou z ní POHANKOVÉ KARBANÁTKY, z pohankové mouky pak zase POHANKOVÉ PALAČINKY, které jsou skvělé na slano i na sladko. No a takový VALAŠSKÝ KONTRABÁŠ, ten nemůže zklamat :-)
U receptu není ani tak důležité, zda dáte více či méně zeleniny nebo pohanky, hlavní je, aby toho všeho dohromady nebylo zkrátka moc. Tato polévka se mi dle představ povedla až napotřetí. Předtím jsem té pohanky dávala požehnaně. Ta pak nabobtnala a v polévce stála lžíce. Méně je více ... :-)