Rychlá snídaňová kaše z pohankových vloček

08.03.2017 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Tak tady je, zase jedna snídaňová inspirace. Když se řeknou "vločky", mnoho lidí si vybaví ty klasické ovesné. Ono jich je ale tolik druhů. Rýžové, jáhlové, žitné, pohankové ... Ty kupuji jako instantní, takže jsou během chvilky úplně měkké a připravené stát se výbornou a zdravou snídaní.

V kaši není žádný cukr, nechávám ji přirozenou a sladím až na talíři medem. Na fotce med není vidět, protože tam není :) Zapomněla jsem. A pak už jsem to musela sníst, takže nebylo co fotit znova :)

Budete potřebovat

Postup

  1. V malém rendlíku zahřejte vodu a vsypte vločky a otruby. Pár minut povařte.
  2. Přidejte pšeničné klíčky a goji. Krátce promíchejte, zjemněte trochou smetany. Kdo má rád, může přidat skořici.
  3. Konzistenci kaše v rendlíku dolaďte vodou, když ji necháte chvíli stát, bude houstnout.
  4. Na talíři ozdobte kousky ovoce a medem.

TIPY