Domácí pizza ze špaldové mouky se základní omáčkou z pasírovaných rajčat

21.09.2019 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Pizzy "co dům dal" či "páté přes deváté" mohou být ve výsledku také dobré, mně se ale líbí, když má každý kousek pizzy svoji specifickou chuť a je možné ocenit některé ingredience zvlášť. Pizzu je také možné připravit z jiné mouky než z klasické "00" či "00 extra", a to z najemno namleté bio špaldové mouky 1050.

Na 2 kulaté pizzy potřebujete

Postup

  1. Těsto na pizzu můžete zpracovat ručně, já k tomu používám domácí pekárnu program "těsto". Všechny ingredience dám do pekárny, která těsto zpracuje a nechá vykynout.
  2. Mezitím si připravím základní rajčatovou omáčku na pizzu. Nejraději ji vyrábím z passaty, což jsou pasírovaná rajčata. Prodávají se často ve vysoké sklenici i v bio kvalitě a mohou být ochucená bazalkou. Propasírovaná rajčata vliju do hluboké pánve, ochutím solí, pepřem, lehce česnekem a dle potřeby dosladím do příjemné chuti. Nechám vařit bez pokličky asi 10 minut.
  3. Těsto rozdělím na 2 bochánky, každý vyválím a přendám do formy. Potřu rajčatovou omáčkou, obložím ingrediencemi, zakápnu olivovým olejem a peču na 270 stupňů 8 - 10 minut.

Nápady, čím pizzu obložit

Příprava snadná a zábavná, výsledek vynikající :)