Pikantní tofu pomazánka s Moravankou

25.01.2022 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Při tvorbě této pomazánky jsem se inspirovala "klasickou verzí", kdy se do ní dává nastrouhaný párek a ingredience pak spojí pomazánkovým máslem a majonézou...

Výborného výsledku se lze dobrat i bez párku. Rozmixované ochucené tofu slouží jako zdroj bílkovin a také jako skvělé pojidlo.

Nejvýraznější chutí je zde nakládaná zelenina "Moravanka". Ta dodá pomazánce jedinečný charakter a pikantní nádech.

 Ingredience

 Postup

  1. Skleničku Moravanky vyklopím do sítka a nechám ji důkladně odkapat. Pokud je v ní celá feferonka, tak ji někdy vyndám ven, nebo z ní vyndám zrníčka.
  2. Tofu rozmixuji do hladka tyčovým mixérem spolu se dvěma lžícemi olivového oleje.
  3. Předem uvařená vejce na tvrdo oloupu a nasekám na drobné kostičky nebo nastrouhám na hrubo.
  4. Moravanku bez jakékoliv tekutiny posekám na drobno nebo ji rozsekám v malém robotu.
  5. Teď už vše jen smíchám dohromady a dochutím. Tofu hmotu spojím s Moravankou, vejci, když chci, přidám ještě na drobno nakrájenou jarní cibulku. Chuť doladím lžičkou hořčice, solí a pepřem. Když dávám pomazánku na jednohubky, vylepším ji pro barvu ještě lžící ajvaru. Hotovo!

Pomazánka se hodí i na topinky.👍

>☝️Další nápad jak využít tofu? Doporučuji vyzkoušet tyto špenátové tofu karbanátky.🙂

Ať se vám recepty povedou!🙂