Pikantní pomazánka na topinky z fazolí Adzuki

13.03.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Fazolovou pomazánku lze pojmout na mnoho způsobů. Občas vytvořím jen fazolovou pastu jako mazadlo do tortilly, jindy je žádoucí hrubší struktura. Fazole samotné někdy doplním orestovanou zeleninou, jindy vejci či tofu.

Pár lžic kvalitního oleje lisovaného za studena pomazánku obohatí o zdravé tuky a zlepší konzistenci.

Tady je verze na topinky. Spojení fazolí adzuki, vajec a ajvaru se ukázalo jako výborný nápad :)

 Ingredience

 Postup

  1. Fazole adzuki namočím nejlépe přes noc, vodu sliju a v nové vodě je uvařím do měkka. Vodu sliju a pokud fazolí vařím více, dám je do krabičky a do lednice.
  2. Uvařené fazole rozmixuji spolu s olivovým olejem tyčovým mixérem na pastu. Pak už jen promíchám s na drobno pokrájenými vejci, které jsem si předem uvařila na tvrdo.
  3. Chuť i konzistenci doladím ajvarem, pepřem a trochou soli. Hotovo!

> Máte rádi luštěninové pomazánky? Výborná je tato naprosto jednoduchá pomazánka z bílých fazolí. Skvěle chutná s celozrnným žitným chlebem.

Na topinkách nejlepší! :)