Pikantní dýňové rizoto s kokosem

19.09.2019 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Recept, prosím, berte jako inspiraci, nepsala jsem přesné množství ingrediencí. Ty uzpůsobte podle počtu porcí a chuti. Já jsem nechtěla samou rýži a "sem tam" dýni, proto jsem zvolila variantu "půl na půl".

Plátky kokosu jsem záměrně přidala až na závěr, aby zůstal co nejvíce ve své křupavé přirozenosti. Sedí to k tomu.

 Potřebujete

Postup

  1. Rýži propláchnu a dám vařit do hrnce s trochou vývaru. Ten postupně přidávám, jak se do rýže vsakuje. Rýži uvařím al dente.
  2. Dužinu dýně posekám v robotu na drobné kousky (nebo nastrouhám), osolím a pár minut restuji na pánvi do změknutí.
  3. K dýni přidám kari pastu, promíchám, pak přidám rýži, kokosové plátky a zjemním trochou kokosové smetany.
  4. Na závěr lehce vmíchám nasekaný čerstvý koriandr.

Do 15 minut hotovo, výborná kombinace chutí.