Pečené papriky plněné šunkovo-žampionovou směsí a cheddarem

19.04.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Občas papriky plním další zeleninou, jindy sýrem, masem nebo veganským tempehem. Teď jsem se pustila do žampionové varianty, která je chuťově vyladěná šunkou a cheddarem.

 Ingredience na 2 porce

Postup

  1. Cibuli nakrájím na drobno, šunku na malé kousky. Žampiony očistím, pokud je to nutné, tak oloupu a nasekám v malém robotu na drobno.
  2. V pánvi orestuji na oleji cibulku do zlatova, pak přidám šunku a zase restuji. Pak přidám posekané žampiony a zase pár minut restuji. Ochutím solí, pepřem, drceným kmínem a ráda přidávám i směs houbového koření.
  3. Pánev odstavím a vmíchám nastrouhaný sýr a nasekanou petržel.
  4. Papriky omyju, rozříznu podélně na půl. Stopky nechám. Nožíkem jen jemně vykrojím jádřinec, abych udělala místo náplni. Papriky naskládám do pekáčku a naplním směsí. Směs do nich trochu namačkám, nevadí, když vznikne kopeček. Náplň si během pečení sedne.
  5. Peču na 190 stupňů asi 40 minut. Pokud chci dát na vršek paprik extra sýr navíc, posypu je 5 minut před koncem pečení. Hotovo!

 TIPY

☝️Naplnit lze i špičatou papriku. Doporučuji vyzkoušet také tyto plněné papriky - výborné i bez masa.🙂

Ať se vám papriky povedou! 🙂