Palačinky se Skyrem a domácím jahodovým pyré

26.03.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

 Ingredience

Postup

  1. Úplně jako první si připravím husté pyré z jahod, které potřebuje čas nabobtnat. Misku jahod rozmixuji na pyré a dám do nich lžíci chia semínek. Semínka natáhnou vodu. Jahody přirozeně zhoustnou a drží v palačince. Jahody používám v sezóně čerstvé, někdy také mražené.

  2. Připravím palačinky, jak jsem zvyklá. Já je dělám pokaždé jinak. Někdy tradiční s použitím části alternativní mouky (třeba čirokové), nejčastěji ale ze špaldové mouky nebo také z ovesných vloček.

  3. Palačinku nechám malinko vychladnout, pomažu ji bohatě Skyrem, potřu jahodovým pyré a sroluji.

Do jahod žádný cukr nepřidávám, když bych měla potřebu, aby směs byla o trochu sladší, decentně doladím javorovým sirupem.

> ☝️Palačinky na slano jsou také velmi jedlou záležitostí. Co třeba tyto pohankové se špenátem s sýrem. 🐭

Nutriční rozdíl mezi třemi palačinkami promazanými přeslazeným džemem a šlehačkou a jednou sytou palačinkou s bohatou vrstvou nízkotučného Skyru a domácím pyré bez cukru je doufám jasný. 🙂