Zdravá pomazánka s olivami a ovesnými vločkami

20.09.2014 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Chtěla jsem připravit pro návštěvu něco malého k zakousnutí, tak jsem se rozhodla, že vyrobím nějakou pomazánku. V lednici vidím tvaroh, bílý jogurt, olivy, ve špajzu [ovesné vločky](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/ovesne-vlocky "ovesné vločky")...Dát do pomazánky ovesné vločky není žádný úlet, dokonce i na jejich balení je napsáno, že se hodí na přípravu pomazánek. Výsledek úžasný, všem moc chutnalo. Základním předpokladem je samozřejmě to, že máte rádi olivy :-)

Budete potřebovat

Postup

  1. Ve větší misce rozmíchejte tvaroh nebo žervé s trochou jogurtu.
  2. Olivy nasekejte na drobné kousky. Pomohla jsem si malým robotem ...
  3. Nasekané olivy smíchejte s "bílou hmotou" a přidejte ovesné vločky. Vločky mají pomazánce dodat jen pevnější konzistenci, určitě jich tam dejte max. pár lžic. Počítejte také s tím, že vločky nasáknou tekutinu a během chvilky nabobtnají. Raději méně, než více ...
  4. Pak už jen dochuťte, jak je libo a případně ještě dolaďte trochou jogurtu ...

TIP

Jelikož olivy samotné obsahují dost tuku a tím pádem i energie, tak je lepší přidat mléčný výrobek, který není tolik tučný, případně jej z poloviny nahradit bílým jogurtem.

Na co všechno se ještě hodí ovesné vločky?

Jakmile se vám tedy při výrobě jakékoliv pomazánky stane, že je řidší, než jste si představovali, můžete ji lehce dohustit ovesnými vločkami. Funguje to na výbornou!