Muffiny z řeckého jogurtu s kousky čokolády

29.01.2019 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Když muffiny, tak jedině domácí! Jejich příprava je zcela jednoduchá. Těsto je během chvilky hotové a pak už se jen můžete těšit, jak to v troubě vesele vyskakuje.

Na 12 muffinů budete potřebovat

1 hrnek = 250 ml

Postup

  1. V jedné misce jemně smíchejte všechny tekuté ingredience. Vejce nešlehejte.
  2. V druhé misce smíchejte všechny sypké ingredience.
  3. Obsah obou misek spojte dohromady a krátce promíchejte vařečkou. Nakonec jemně vmíchejte kousky čokolády.
  4. Těsto pomocí lžíce nandejte do papírových košíčků, které sedí ve formě na muffiny. Případně použijte jiný systém. Někdo používá samostatně stojící silikonové formičky.
  5. Pečte do suché špejle na 180 stupňů. Trvá to asi 17 až 20 minut.

Po ochutnání muffinů si pak sami vylaďte, jak je chcete osladit. Někomu postačí 2 lžíce medu, jinému bez půl hrnku přírodního cukru nechutnají, jiný zase zvolí méně kalorickou alternativu v podobě xylitolu.

Když peču muffiny, tak do nich vždycky přidám něco navíc. Jednou to jsou nastrouhaná jablka, podruhé namleté vlašské ořechy nebo, jako teď, kousky čokolády.

A pokaždé jsou úžasné a chutnají :)