Mrkvový chlebíček s datlemi a dýňovými semínky

28.11.2017 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Měla jsem chuť upéct si něco sladkého ke svačině, z čeho budu mít "dobrý pocit". Moučník, který bude obsahovat kvalitní sacharidy, bílkoviny i tuky a bude bohatý na vlákninu. Díky mrkvi, celozrnné špaldové mouce, datlím a dýňovým semínkám se to rozhodně povedlo.

Měla jsem chuť udělat ho trochu více "spicy", tak jsem přidala trochu koření do perníku, které obsahuje skořici, koriandr, anýz, hřebíček a muškátový ořech a ještě jsem to završila lžící čerstvého nastrouhaného zázvoru. Ve výsledku tam není zas tak cítit, ale chuť rozhodně doladí.

Budete potřebovat

Postup

  1. Vejce ušlehejte s 2 lžícemi cukru (pokud ho tam dáte)
  2. Dýňová semínka si v malém robotu rozsekejte na jemnou drť. Mrkev nastrouhejte na jemno. Datle nebo datlovou pastu rozmixujte ve vodě na kašičku a dále přidejte všechny ostatní ingredience.
  3. Směs přendejte do tukem vymazané a hrubou moukou vyspypané formy na srnčí hřbet nebo do jakékoliv jiné menší formy.
  4. Pečte na 180 stupňů asi 35 minut, zkuste špejlí, zda je hotovo.

TIP

Chlebíček mi překvapivě jedly i děti a daly palec nahoru :-) Takže jeden kousek rovnou přihazuju do svačinové krabičky. Moučník má totiž takovou konzistenci, že jistě přežije menší aktovkovou bitvu.