Mrkev s kapustou a kefírovou bramborovou kaší

19.04.2012 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Pokud se kapusta správně a chutně připraví, může se stát oblíbeným jídlem vašich dětí :)

Budete potřebovat

Na kaši

Postup

  1. Mrkev omyjte, oškrábejte a nakrájejte na menší kousky.
  2. Růžičkovou kapustu omyjte, sundejte vrchní lístky a seřízněte košťál.
  3. Mrkev a kapustu dejte do menšího kastrůlku, zalijte trochou vody a duste do poloměkka.
  4. Přidejte lžičku másla, zaprašte moukou a dál duste.
  5. Na závěr přidejte žloutek, který nechte projít varem.
  6. Podávejte s bramborovou kaší, kterou připravíte klasickým způsobem, jen místo mléka použijte kefír.

Něco navíc k receptu: Proč je dobré zařadit do jídelníčku kefír?

Kefír je mléčný kvašený nápoj a řadíme ho mezi zakysané mléčné výrobky, které jsou nejvhodnější formou konzumace mléčných výrobků. Bakteriální kultury metabolizují mléčný cukr, čímž se kefír stává daleko stravitelnější, a pozitivně ovlivňují složení střevní mikroflóry. Jejich působení ve střevech spočívá mj. v tom, že vytvářejí nepříznivé prostředí pro patogeny a tím je vytěsňují.