Jedinečný makový jogurt

05.04.2014 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

K domácí přípravě tohoto jogurtu mě inspiroval výrobek značky Ehrmann, který se prodává ve větší skleničce s příchutí [mák](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/mak "mák") – marcipán. Běžně kupuji jen bílé jogurty, ovocné skoro vůbec, když jsem ovšem zahlédla v regálu tento, jeho místo v nákupním vozíku bylo jisté. Rozhodla jsem se napodobit tento makový křupavý jogurt a vyrobit si ho doma.

Máte li chuť zkusit něco nového, jiného, tak směle do toho. Jogurt je nejen chutí výjimečný, ale i zdravý!

Budete potřebovat

Postup

  1. Množství ingrediencí si uzpůsobte podle oka. Rozmíchejte v jogurtu trochu mletých mandlí a přiměřené množství celého máku.
  2. Dle chuti doslaďte třeba medem, přírodním cukrem nebo agáve sirupem a na závěr dolaďte trochou citronové šťávy.
  3. Teď přijde to důležité. Jogurt nechte odležet v lednici. Pár hodin, klidně přes noc. Mák musí trochu změknout. Křupavý ale zůstane stejně.

Zajímavost o máku

[Mák](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/mak "Mák") je nejvýznamnějším zdrojem vápníku. Již 100g máku obsahuje 1200 – 1400mg vápníku,což je až 12x více, než obsahuje kravské mléko.

Ten kupovaný marcipánovo-makový jogurt je fakt úžasný, když ho ale neseženete, můžete si vyrobit jeho domácí variantu, která tělu přinese mnoho prospěšných živin.