Makový dezert s banánem, jablky a jogurtem - vláčný, bez mouky

01.04.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Jedna z dalších verzí mého kreativního makového pečení. Tento moučník bez mouky lze upéct jen s jablky, banán mu ale dává další rozměr. Více vláčnosti a přirozené sladkosti.

menší kulatá forma o průměru 22 cm

Ingredience

Postup

  1. Vejce rozklepnu, oddělím bílky od žloutků. Z bílků vyšlehám tuhý sníh.
  2. Jablka někdy oloupu, někdy ne a nastrouhám je na hrubo. Banán rozmačkám. Ihned promíchám se žloutky, mákem, jogurtem, sladidlem a práškem do pečiva. Chuť těsta ještě vyladím sušenou citronovou kůrou.
  3. Nakonec lehce vmíchám sníh z bílků.
  4. Těsto dám do vymazané a vysypané kulaté formy. Spodek formy je také možné vyložit kolečkem pečícího papíru. Peču na 175 stupňů asi 35 - 40 minut. Hotovo!

> ☝️Máte chuť na mák, ale nechcete péct celý koláč? Zkuste zapečené vločky s mákem a ovocem jako zdravá svačina🙂

Ať se vám makové recepty povedou!🙂