Listový salát s cizrnou, parmazánem a celozrnnými krekry

18.05.2019 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Mnoho lidí se domnívá, že zelenina by se měla jíst především syrová, tepelně neupravená. V zájmu svého zdraví pak po večerech chroupu syrovou mrkev, rajčata, kedlubny, papriky a tak dále. Krátce tepelně upravená zelenina však může mít pro naši celkovou energii a zažívání příznivější účinky.

Neplatí to ale o salátech, které by tepelnou úpravou velmi rychle ztratily své benefity. Není nad to zakousnout se do svěžího křupavého salátu. Vybírat můžete z mnoha druhů. Od polníčku, přes lollorosso, hlávkový, špenát, little jam, dubový salát, rukolu, friseé a mnoha dalších.

Budete potřebovat

Postup

  1. Vybrané listové saláty (1 nebo více druhů) omyjte, řádně okapejte a natrhejte nebo pokrájejte na menší kousky.
  2. Smíchejte s měkkou cizrnou, cibulkou, promíchejte s olivovým olejem nebo oblíbeným dresingem či zálivkou.
  3. Na závěr přidejte do salátu kousky nalámaných krekrů, promíchejte a ihned podávejte.

Šťavnatý zdravý salát, který nejen krásně vypadá, ale i zasytí a chutná :)