Květáková rýže - příloha nebo základ na "rizoto"

24.02.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Potřebujete

 Postup

  1. Květák rozeberu na růžičky, ty propláchnu a osuším.
  2. Růžičky posekám v robotu na drobné kousky velikosti zhruba zrnek rýže. Pokud není k dispozici robot, dá se květák i na hrubo nastrouhat nebo posekat nožem.
  3. Do rozpálené nepřilnavé pánve dám trochu olivového oleje, květák, osolím a pár minut restuji. Dám pokličku a ještě na mírném stupni cca 3 minuty dusím. Do pánve se nepřidává žádná tekutina.

>A když máte hodně velký květák a nechcete mít květákové rýže plnou pánev, můžete použít jen pár růžiček a zbytek využít třeba na tento snadný recept na květák zapečený v troubě s jogurtem a sýrem

Hotovo! Takto upravený květák lze použít všude tam, kde rýži.

Rychlé, snadné, zdravé :)