Zdravá květáková pomazánka se šunkou a kurkumou

03.02.2019 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Květák je pozoruhodná zelenina. Obsahuje velké množství minerálních látek, stopových prvků a aminokyselin. Pro svůj vysoký obsah vlákniny má také výborný sytící efekt, čehož hodně využívají lidé, kteří si hlídají energetickou hodnotu celodenní stravy.

Do receptu jsem ke květáku záměrně přidala kurkumu, která zlepšuje jeho stravitelnost.

Budete potřebovat

Postup

  1. Růžičky květáku krátce povařte a nechte zchladnout. Rozsekejte je spolu se šunkou na jemno. Pokud chcete pomazánku hladkou, tak obě ingredience rozmixujte.
  2. Teď už jen přidejte všechny ostatní ingredience, ochuťte prolisovaným česnekem, solí, kurkumou a dejte vychladit do lednice.

Domácí pomazánky jsou mnohem kvalitnější a výživnější, než ty kupované. Víte, co jíte a můžete si chuť vyladit podle toho, co vám vyhovuje. Květák jako základ zdravé pomazánky je opravdu skvělý nápad! :)