Květáková pomazánka s vejci

05.10.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Tuto pomazánku ráda dělám, když se mi do ruky dostane květák nebo květáky.🙂

Verzí existuje mnoho. Se šunkou, se sýrem, s tvarohem...

Já jsem si připravila verzi s vejci vařenými na tvrdo a se sýrem "žervé". Tento základ pak dochucuji podle situace. Hodí se česnek, ale i křen, hořčice, olivový olej, kurkuma nebo výrazné čerstvé bylinky jako např. řeřicha.

 Ingredience na 1 misku pomazánky

 Postup

  1. Růžičky květáku krátce povařím v malém množství vody jen tak, aby akorát změkly a zůstaly na skus. Nechám je vychladnout.
  2. Uvařené růžičky květáku posekám nožem na drobno a v míse smíchám s na jemno nastrouhanými uvařenými vejci a se sýrem Gervais. Dochutím.
  3. Na závěr vmíchám nasekanou jarní cibulku nebo petrželku nebo pažitku nebo řeřichu "z parapetu". Mažu na chleba nebo knackebroty a zdobím vojtěškou alfaalfa.👍

> ☝️Recept s květákem, který také doporučuji vyzkoušet je tento květák na cibulce zapečený s batáty a sýrovou omáčkou.🙂

Ať se vám recepty s květákem povedou!🙂