Špaldový kuskus s čerstvými žampióny, rajčaty a tempehem v krémové omáčce
03.02.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz
Potřebujete
- Špaldový kuskus
- Sekaná rajčata v plechovce ( nebo v sezóně oloupaná čerstvá)
- Uzený tempeh
- Kari koření
- Žampióny (bílé, krémové...)
- Kokosový krém nebo rostlinnou smetanu
- Olej
- Na dochucení koriandr, případně trochu soli
Postup
- Nejdříve si připravím kuskus. 1 šálek kuskusu zaliju 2 šálky vroucí vody nebo vývaru. Ochutím trochou soli, někdy sušenými bylinkami a nechám nabobtnat pod pokličkou podle pokynů na obalu ( cca 7 minut)
- Do pánve dám trochu oleje a krátce na něm orestuji kousky či plátky žampiónů a kostičky tempehu.
- Ochutím kari kořením, přidám pár lžic nasekaných bio rajčat z konzervy, koriandr, kokosový krém a nechám pár minut provařit.
- Jako přílohu podávám rýži nebo špaldový kuskus.
Sekaná rajčata v kombinaci s kokosovým krémem či jinou rostlinnou smetanou vytvoří přirozeně hustou omáčku bez jakékoliv potřeby mouky či škrobu.
Rychlé a výborné! :)