Špaldový kuskus s čerstvými žampióny, rajčaty a tempehem v krémové omáčce

03.02.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

 Potřebujete

 Postup

  1. Nejdříve si připravím kuskus. 1 šálek kuskusu zaliju 2 šálky vroucí vody nebo vývaru. Ochutím trochou soli, někdy sušenými bylinkami a nechám nabobtnat pod pokličkou podle pokynů na obalu ( cca 7 minut)
  2. Do pánve dám trochu oleje a krátce na něm orestuji kousky či plátky žampiónů a kostičky tempehu.
  3. Ochutím kari kořením, přidám pár lžic nasekaných bio rajčat z konzervy, koriandr, kokosový krém a nechám pár minut provařit.
  4. Jako přílohu podávám rýži nebo špaldový kuskus.

Sekaná rajčata v kombinaci s kokosovým krémem či jinou rostlinnou smetanou vytvoří přirozeně hustou omáčku bez jakékoliv potřeby mouky či škrobu.

Rychlé a výborné! :)