Kuskus s mletým krůtím masem a barevnou paprikou

17.09.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Kuskus je ve své originální formě spařená a do kuliček tvarovaná krupice z pšenice. Jeho výhodnou vlastností je, že se nemusí vařit. Jen se zalije vroucí vodou a nechá nabobtnat.

Hodí se jako samostatná příloha všude tam, kde těstoviny, atraktivnější je však výrazněji ochucený. Ať už kořením nebo dalšími ingrediencemi, se kterými vytvoří kompletní jídlo.

Kuskus najde své místo i studený v salátech. Obzvlášť zde je možné zapojit i další druhy kuskusu jako celozrnný špaldový, kuskus z ječmene, nebo také čočky.👍

 Ingredience (4 porce)

 Postup

  1. Nejdříve si připravím kuskus. Kuskus zaliju dvounásobným množstvím vroucí vody (poměr 1:2), ochutím trochou soli, někdy pepře, přiklopím a nechám bobtnat. Do 8 minut je připravený.
  2. Mezitím si nakrájím cibuli na kostičky, papriku také na kostičky. Cibuli orestuji na olivovém oleji až zesklovatí, přidám krůtí mleté maso a spíše zprudka restuji tak, aby se všechno maso propeklo. Maso ochutím solí, česnekem, drceným kmínem a mletou červenou paprikou. Když je maso téměř hotové, přidám na kostičky barevnou paprikou, kterou také orestuji.
  3. Do pánve vsypu hotový kuskus, dle chuti zakápnu ještě trochou olivového oleje a opatrně a důkladně promíchám. Hotovo!

Toto jídlo ráda servíruji pomocí větší naběračky. Propláchnu ji studenou vodou, aby se na ni kuskus příliš nelepil, napěchuji směsí a tvořím kopečky. 🙂Dozdobím na talíři zelenými bylinkami nebo cibulkovou natí.

> ☝️Variant na toto rychlé jídlo je bezpočet. Zkuste třeba kuskus s divokým lososem a zeleninou.🐭

Ať se vám to povede! 🙂