Kuřecí stroganoff - minutková omáčka

30.11.2015 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Narazila jsem na útržek ze staršího časopisu a na něm recept - kuřecí stroganoff. Jak jsem záhy zjistila, jedná se o "minutkové" jídlo, které na talíři může vypadat složitě, ve skutečnosti vás však stálo jen pár desítek minut.

Tato verze je pravděpodobně hybridem originálu - svíčkové stroganoff, která bývá specialitou šéfkuchařů.

Ať už se tedy pustíte do více či méně luxusní verze tohoto tradičního jídla, musí se vždy dodržet následující - maso nakrájené na menší medailonky se nejdříve připravuje krátce jako minutka, aby uvnitř zůstalo šťavnaté

Budete potřebovat

Postup

  1. Kuřecí stehenní řízky očistěte, okrájete případné trvrdší části a nakrájejte na nudličky/kousky.
  2. Tyto kousky orestujte na oleji jako minutku, aby se maso zatáhlo a nedusilo se. Dle chuti osolte a opepřete. Restujte dozlatova. Maso odložte stranou.
  3. Na té samé pánvi orestujte pokrájený pórek. Po chvíli přidejte žampiony a zase kráce restujte. Pokud chcete variantu s česnekem, přidejte ho teď.
  4. Zalijte vývarem a pár minut duste. Ke konce vmíchejte hořčici, zakysanou smetanu a petržel. Pokud by omáčka sama o sobě nebyla dostatečně hustá, pomožte si třeba lžičkou škrobu rozpuštěnou ve vodě, případně jinak, jak jste zvyklí.
  5. Do vzniklé omáčky vraťte maso a promíchejte. Hotovo!

TIP