Kuřecí stehna na česneku pečená s bramborami - superrychlá příprava

10.04.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Množství brambor a masa se jednoduše přizpůsobí plánovanému počtu porcí. Brambor dávám ale vždy o něco více, protože jsou extra jedlé... 🙂

Tento recept snese více variant, místo brambor lze dát různé druhy pevnější zeleniny, nebo jen brambory nakombinovat s dýní, řepou a tak dále...👍

 Ingredience

 Postup

  1. Kuřecí stehna připravím k pečení, případně odříznu co nechci, osolím, trochu opepřím a okmínuji.
  2. Brambory oškrábu a nakrájím na větší měsíčky. Pokud by byl vhodný typ brambor, bylo by možné je péct i se slupkou. Brambory osolím a posypu kmínem.
  3. Vše naskládám do pekáče. Brambory dávám lehce pod maso, ale hlavně kolem. Pak do pekáče rozmístím dle chuti stroužky česneku. Zakápnu trochou olivového oleje a dám péct s poklicí do trouby. Jídlo je hotové, když jsou brambory zlaté upečené a maso křehké. Já pekla na 180 asi hodinu a půl a v průběhu pečení jsem trochu podlila.

Brambory pečené spolu s masem a česnekem získají vynikající chuť a jsou šťavnaté. 👍

K jídlu se hodí mistička okurkového nebo rajčatového salátu.