Kuřecí stehna na bramborách - bezpracné

16.07.2015 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Velkým pomocníkem je trouba, do které pekáč zavřete a o nic víc se nestaráte. Brambory získají díky smetaně a výpeku z masa výbornou chuť. Smetanu jsem tentokrát použila rostlinnou.

Budete potřebovat

Postup

  1. Brambory oškrábejte a nakrájejte na měsíčky. Měla jsem brambory s tenkou slupkou, tak jsem ji nechala. Naskládejte je na dno pekáčku a okořeňte dle chuti. Posypala jsem je směsí nepálivého koření babygrill.
  2. Brambory zalijte smetanou.
  3. Na ně pak položte kuřecí stehna, která také ochuťte, osolte.
  4. Pečte přiklopené na 180 - 200 stupňů podle vaší trouby asi 90 minut. Ke konci lze odklopit a nechat stehna zezlátnout.

Kolik čeho?

Pekla jsem ve větším pekáčku 5 stehen. Ty jsem poctivě podložila bramborami. Bylo jich celkem asi kilo a půl. Smetana stačila jedna.

TIP

Talíř rozdělte na třetiny. Třetinu bude tvořit stehno, třetinu smetanové brambory a třetinu nakrájená čerstvá zelenina, případně ZELNÝ SALÁT