Šťavnatá kuřecí prsa z pomalého hrnce - skvělá do salátů

22.08.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Kuřecí maso do salátů lze připravit mnoha způsoby. V případě pečení, smažení, minutkové přípravy či grilování může být maso mastné, tužší nebo připečené. V případě vaření se zase může stát, že bude maso "nijaké".

Mně se nejvíce osvědčila příprava kuřecích prsou v pomalém hrnci, která je jednou z nejšetrnějších a nejsnadnějších úprav. Pomalý hrnec považuji za smysluplný přístroj. Osobně ho využívám nejčastěji při přípravě masa, vývarů, luštěnin a různých "eintopfů".🙂

 Ingredience

 Postup

  1. Kuřecí prsa nechám tak, jak jsou. I když jsou větší, nenaklepávám je a nepřekrajuji je... Z obou stran je osolím, opepřím a dám vedle sebe do pomalého hrnce.
  2. Když chci, aby maso mělo nějakou speciální chuť, posypu ho ještě sušenými bylinkami. Teď jsem měla nějakou středomořskou směs s petrželí, oreganem, tymiánem atd.)
  3. Maso nepodlévám, ani nedávám do hrnce žádný tuk. Hrnec jen přikryju pokličkou a nastavím vaření na dvojku, vyšší stupeň (většinou je možné si vybrat mezi módem 1 a 2) na 3 hodiny.

Naprosto bez práce vás bude čekat šťavnaté a měkké maso.

Kuřecí prsa nechám odpočinout, vychladnout a pak je ostrým nožem rozkrájím na plátky.

> ☝️Kuřecí prsa z pomalého hrnce se také hodí do různých tortill či wrapů. Inspirovat se můžete tímto lwrapem s krůtím masem, cheddarem a česnekovým dresinkem.🐭

Kuřecí prso můžete nechat v celku v uzavřené krabičce v lednici a mít k dispozici "hotovou" ingredienci do dalších salátů či jiných jídel.🙂