Kuře na paprice zahuštěné kořenovou zeleninou

25.02.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Jaká je vaše ideální verze této omáčky? U mě rozhodně vítězí výrazná a plná chuť omáčky, která je dostatečně hustá a krémová. A toho lze docílit více způsoby. Tady je jeden z nich :)

Potřebujete

Postup

  1. Na oleji orestuji cibuli, pak přidám na kolečka nakrájenou petržel a také ji krátce orestuji.
  2. Přidám sladkou paprikou, promíchám, vložím osolená kuřecí stehna a zaliju vodou nebo vývarem tak, aby byla akorát ponořená.
  3. Vařím na mírném stupni do změknutí masa. Nejčastěji v papiňáku.
  4. Uvařené maso vyndám z omáčky, omáčku rozmixuji a dle potřeby dohustím trochou rýžové mouky. Zjemním smetanou a ještě krátce promixuji.

Kuře na paprice nejčastěji podávám s rýží, výbornou variantou jsou také domácí halušky ze špaldové mouky.