Kukuřičné vrtulky s listovým špenátem a ricottou

09.04.2012 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Malým dětem je vhodné klasické těstoviny prokládat těmi bezlepkovými, například kukuřičnými.

Není dobré konzumovat příliš mnoho jídel z obilovin obsahujících lepek.

Výborná je kombinace těchto těstovin s listovým špenátem a sýrem ricotta. Sýr ricotta se rozhodně řadí mezi zdravé sýry a je vhodný i pro malé děti. Má krémovou konzistenci a jeho použití v kuchyni je všestranné.

Budete potřebovat

Postup

  1. Kukuřičné vrtulky uvařte dle návodu
  2. Listový špenát velmi krátce poduste, je téměř hned hotový.
  3. Kukuřičné vrtulky smíchejte s podušeným špenátem a ricottou.
  4. Na závěr zakápněte extra panenským olejem.

Tento recept můžete obměnit tak, že místo těstovin použijete bramborové noky.