Krůtí vývar s mrkví a bezlepkovými mušličkami

26.08.2015 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Budete potřebovat

Postup

  1. Krůtí stehna nebo krky uvařte ve vodě spolu s celou mrkví a kořením. Používám bobkový list, nové koření a pár kuliček pepře. Nejmenším dětem vývar nekořeňte a nesolte. Někdy přihodím libeček nebo i kousek jiné zeleniny. V papiňáku je vše za 30 minut hotovo. Vše nechávám ještě "dojít".
  2. Vedle v hrnci si připravte bezlepkové mušličky. Kukuřičnou mouku obsahují jen zčásti, krásně žluté jsou díky přídavku kurkumy. Vařím je vždy déle, než je uvedeno na obalu, aby byly opravdu měkké.
  3. Hotový vývar pak pomocí papírového ubrousku zbavím nadbytečné mastnoty, raději pak do naservírovaného talíře kápnu trochu oleje lisovaného za studena, který je bohatý na potřebné nenasycené mastné kyseliny.

Zavářky do polévek různě střídám, tyto mušličky jsou praktické, protože se dobře nabírají na lžíci. Další varianty, které ráda používám, jsou domácí krupicové knedlíčky, bulgur nebo kuskus. Z uvařeného masa lze vyrobit také masové knedlíčky, na které recept teprve zpracuji.