Krůtí karbanátky pečené v troubě se zeleninovými špízy

22.03.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Ingredience

Na karbanátky

Na zeleninové špízy

Postup

  1. Na olivovém oleji orestuji do zlatova cibuli. Tu smíchám s krůtím masem, vejcem a ochutím. Nejlépe se hmota propracuje pomocí ruky, na kterou si dávám slabou gumovou rukavici. Dle typu masa a množství cibule je třeba někdy směs trochu dohustit, aby šly pohodlně tvarovat karbanátky.
  2. Zeleninové špízy se dají vytvořit na sto způsobů. Papriky, cukety a cibuli nechávám syrové, půlkolečka brambor ale krátce předpeču na pánvi.
  3. Krůtí směs nechám ideálně v lednici odležet a pak tvaruji malé karbanátky, které dávám na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Peču společně se špízy na 190 stupňů asi 40 minut.

Ke karbanátkům a pečené zelenině se výborně hodí domácí dip z hustého jogurtu.