Krůtí guláš s domácími knedlíky se špaldovou moukou

08.11.2018 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

U každého jídla hraje roli, z pohledu zdravého stravování, kvalita vstupních surovin. U masa toto platí dvojnásob. Jde o to zajistit si v rámci možností zaručený zdroj a vědět tak, co vlastně jíte. Kvalitní krůtí maso lze objevit v řeznictvích, ale i na krůtích farmách, nebo párkrát kliknout a nechat si ho dovézt domů.

Na krůtí guláš budete potřebovat

Varianta

Pokud máte rádi více zeleninovou chuť guláše, lze do něj přidat předem orestovanou mrkev nebo čerstvou červenou papriku nebo rajčata.

Postup

  1. Na tuku orestuje cibuli do zlatova. Přidejte kostky krůtího masa, ochuťte solí, pepřem, paprikou, kmínem. Až maso začne pouštět šťávu, podlijte trochou horké vody a duste.

  2. Když je maso téměř měkké, podlijte opět vývarem nebo vodou a přidejte na jemno nastrouhanou syrovou bramboru, česnek a majoránku. Vařte do změknutí masa, brambora vzniklou omáčku přirozeně zahustí.

  3. Pár minut před koncem varu lze ještě přidat stroužek česneku a trochu majoránky. Česnek si takto zachová více hodnotných živin a majoránka zase více vůně.

Krůtí guláš můžete podávat třeba s - RÝŽÍ PEČENOU V TROUBĚ nebo s tarhoňou.

Já přílohy k různým omáčkám střídám, když ale udělám domácí knedlík, tak se to setká s úspěchem. Těsto na knedlík nechávám zadělat domácí pekárnu, pokud ji ale nemáte, nevadí, protože máte vařečku a ruce :)

A zde je - RECEPT NA DOMÁCÍ KNEDLÍKY

Knedlík není jídlo, po kterém bych pravidelně toužila, když je ale čerstvý a homemade, tak ho s chutí namočím do omáčky :)