Křupavé karbanátky z dýně a červené čočky s domácím jogurtovým dipem

18.09.2019 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Potřebujete

Postup

  1. Celou loupanou červenou čočku jsem si přes noc namočila. Vodu jsem druhý den slila a čočku jsem uvařila do měkka. Vodu jsem slila, čočku nechala vykapat na sítku.
  2. Dužinu dýně jsem nastrouhala na hrubo, krátce orestovala na pánvi a smíchala s čočkou a vejci. Ochutila jsem směs solí, česnekem, zelenými bylinkami a dohustila kukuřičnou strouhankou tak, aby směs byla kompaktní.
  3. Rukama jsem vytvarovala karbanátky, které jsem z obou stran opekla na nepřilnavé pánvi na troše tuku.
  4. K tomu jsem si vyrobila dip z jogurtu, který jsem nechala přes plátýnko vykapat. Ochutila jsem ho česnekem, solí a olivovým olejem.

Výborné!! Ať se vám také povedou :)