Křupavé kapustové karbanátky

25.05.2012 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Různé zeleninové placičky či karbanátky, to je moje gusto :) Tentokrát jsem se pustila do kapustových karbanátků, které se velice povedly. Tady máte recept :)

Na 4 – 5 porcí budete potřebovat

Postup

  1. Kapustu zbavte zvadlých listů, dále rozeberte a vložte do vařící osolené vody. Uvařte doměkka a nechte okapat.
  2. Následně kapustu nadrobno rozsekejte, přidejte vejce, housky namočené v mléce a osmahnutou cibulku.
  3. Dochuťte solí a pepřem.
  4. Směs pořádně propracujte, jde to nejlépe rukama :)
  5. Nakonec přidejte tolik strouhanky, aby se ze směsi daly vytvarovat karbanátky.
  6. Osmažte je dozlatova a podávejte s bramborovou kaší nebo s brambory a zeleninovým salátem.

Aby se vám opravdu povedly...

Jestli jsem se v kuchyni s něčím natrápila, tak to byly různé zeleninové placičky – cuketové, květákové, bramborové. V první řadě jde o to mít správnou konzistenci těsta. Jakmile bude těsto na různé zeleninové placičky či karbanátky příliš rozbředlé, tak se s nimi nebude dát pracovat, budou se trhat a podobně. Do kapustových karbanátku tedy na závěr přidejte tolik strouhanky, abyste z těsta mohli úplně v pohodě v ruce „uhňácat“ krásné karbanátky. Trochu se vám na ruce samozřejmě lepit budou, půjdou dát ale bez problémů na pánev a budou se skvěle obracet.

TIP

Karbanátky můžete usmažit více „na placato“, vložit je spolu s čerstvou zeleninou mezi housku a mít kapustový hamburger. Sama se teď tomu názvu směju :)

Přeji, ať se vám povedou a dobrou chuť :)

Kamila Metzová