Krémové těstoviny s pórkem a šunkou

25.04.2014 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Kombinace pórku, šunky, měkkého nezrajícího sýra a krémové smetany hraje výborně dohromady. Všechny suroviny se připravují krátce, takže se opět jedná o bleskovou záležitost.

Budete potřebovat

Postup

  1. Těstoviny uvařte na skus. Deci vody, ve které se těstoviny vařily, si nechte stranou.
  2. Mezitím si omyjte pórek a nakrájejte ho na slabá kolečka nebo půlkolečka. Nakrájejte šunku na kousky.
  3. Na rozehřátou pánev kápněte trochu olivového nebo řepkového oleje a na něm orestujte pórek spolu se šunkou, chvíli duste pod pokličkou, aby pórek změkl. Pak už jen vmíchejte těstoviny a nastrouhaný či rozdrobený balkánský sýr.
  4. Míchejte, dokud se sýr nerozpustí a postupně přidejte trochu vody z těstovin a rostlinné smetany, až vznikne krémová omáčka.

Díky použití šunky a rostlinné smetany je jídlo lehčí a není tolik mastné.