Krémová cuketovo-bramborová polévka s křupavou slaninou

29.03.2018 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Je rychle hotová, krásně barevná, přirozeně hustá i bez mouky ... Když nato přijde, máte teplou večeři do 15 minut na stole.

Budete potřebovat

Postup

  1. Cibuli nakrájejte na kostičky a orestujte na troše tuku. Po chvíli přidejte na kostičky nakrájenou cuketu i se slupkou, kterou jste předtím pořádně kartáčkem omyli. Pár minut restujte.
  2. Brambory oškrábejte, nakrájejte na kostičky a přidejte k cuketě. Zalijte vývarem tak, aby byla zelenina tak akorát ponořená.
  3. Dochuťte a vařte do změknutí brambor. 10 minut bude stačit.
  4. Rozmixujte do hladka a ke konci zjemněte trochou čerstvého sýra. Není třeba dávat mnoho, i 1 lžíce udělá divy.
  5. Úplně na závěr vhoďte na jemno nasekané bylinky. Ideálně čerstvé, třeba na jemno nasekaná petrželka.
  6. Polévku nalíjte do talířů a každou porci posypte opečenou křupavou slaninou. Nejlepší jsou jemné kostičky.

TIPY