Křehoučké tvarohové knedlíky

17.04.2012 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Mnoho lidí má sladké jídlo v podobě ovocných knedlíků rádo (zarytí masožrouti nesouhlasí). Ty klasické se dělají kynuté, a to může být kámen úrazu. Příprava kynutého těsta je pro lidi z různých důvodů často odrazující.

Řešením, a to velice elegantním, jsou tvarohové knedlíky. Receptů také existuje spousta, nemám ovšem ráda ty, kdy se z knedlíku stane tuhý tvarohový tenisák a k tomu, abyste se dostali k překvapení uvnitř, potřebujete opravdu dobrý nůž ;)

Knedlíky dle této receptury jsou tak křehké, že byly-li by víc, tak by se snad rozpadly. Proto také chutnají malým dětem. Mně se povedly hned napoprvé.

Budete potřebovat

Postup

  1. Výše uvedené suroviny zpracujte v těsto.
  2. Udělejte knedlíčky a do středu vložte kousek libovolného ovoce.
  3. Vkládejte do vařící se vody.
  4. Velice zlehka promíchejte tak, aby nezůstaly po vložení do vody přilepené ke dnu.
  5. Vařte 5-7 minut.

Dále s knedlíky nakládejte tak, jak vám velí chuťové buňky. Posypte je třeba skořicí nebo kakaem, polijte trochou rozpuštěného másla, pokapejte javorovým sirupem.

Pro malinké děti je ideální knedlíky polít javorovým sirupem, ve kterém je spousta živin, a posypat špetkou skořice.

TIP k receptu: Pokud se vám nechce do středu knedlíků vkládat ovoce, můžete jen z těsta vytvarovat malé knedlíčky, uvařit je ve vodě cca 5 minut a polít rozmixovaným či umačkaným sezonním ovocem. Úplně je vidím polité čerstvými rozmačkanými jahodami se lžičkou zakysané smetany navrchu ;)

Dobrou chuť!