Křehké ovesné placičky s čokoládou

16.12.2017 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Ovesné vločky lze zapojit i jinak, než ve formě ovesné kaše. Z ovesných vloček se dají vyrábět různé sušenky, hrudky, koláčky nebo i placičky. Recept lze pojmout více či méně kaloricky, s větším či menším množstvím cukru. Zde se na ničem nešetřilo. Jsou křehké, sladké, lahodné, plné rozinkové a ořechové chuti. A aby se tomu nasadila ta správná koruna, jsou polité čokoládovou polevou ...

Budete potřebovat

Postup

  1. Do rozpuštěného másla nasypte vločky, promíchejte a nechte je nasáknout.
  2. Vyšlehejte vejce s cukrem.
  3. Přidejte všechny ostatní ingredience, důkladně promíchejte a těsto nechte v lednici alespoň půl hodiny odležet.
  4. Malou lžičkou odebírejte menší kousky těsta a tvořte na nepřilnavý plech kopečky. Buď můžete nechat kopečky a upečou se hrudky, nebo ty kopečky namočenými prsty rozprostřete do placičky. Nechte mezi nimi místo, aby se zcela nespojily.
  5. Pečte na 175 stupňů asi 10 - 15 minut. Dle trouby, do zezlátnutí ...
  6. Nechte vychladnout na plechu a potřete čokoládovou polevou.

 Jak na čokoládovou polevu

Nejjednodušeji čokoládovou polevu vyrobíte tak, že ve vodní lázni rozpustíte tabulku kvalitní čokolády s tlustším plátkem másla. Místo másla můžete použít i kokosový olej, čokoládu ideálně hořkou, s mléčnou je výsledek jemnější, sladší ...

Ovesné vločky jsou vynikající surovina. Při pečení je nemusíte použít jen do extra zdravých receptů bez cukru, tuku, vejce, mouky ... :) Můžete je pozvednout na báječnou sladkost třeba ve formě těchto placiček.

Můj tip

Jemné ovesné vločky si v robotu rozmixuji na mouku a používám místo poloviny obyčejné mouky třeba do perníku nebo palačinek :)