Tvarůžková pomazánka - výborná s žitným chlebem i na jednohubkách

10.04.2019 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Olomoucké tvarůžky jsou zrající sýr vyrobený z netučného kyselého tvarohu. Jejich charakteristická chuť vybízí k jejich použití do pikantních pomazánek.

Pomazánky z tvarůžků mají příjemnou mazlavou konzistenci, jako byste použili tučný sýr. Obsahují přitom minimum tuku, zato hodně bílkovin.

Kromě využití v pomazánkách tvarůžky ráda griluji na rajčatech nebo je zapékám spolu s cibulí v toustech.

Budete potřebovat

Postup

  1. Tvarůžky nasekejte na drobné kousky nebo je rozmačkejte vidličkou, cibulku nakrájejte na jemno, pažitku či petrželku na drobno.
  2. Promíchejte se Skyrem, pomazánkovým máslem, ochuťte solí, pepřem a mletým kmínem. Hotovo!

Pomazánka má mazlavou, ale hutnou konzistenci, hodí se proto na jednohubky. Skvělá je také na žitném kváskovém chlebu nebo celozrnných knackebrotech. Kromě zelených bylinek ji na talíři můžete ozdobit také mletou červenou paprikou. Vypadá to parádně!