01.02.2019 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz
Fotka moučníku je trochu jiná, než jaké já obvykle dělám :) Fotila jsem ho totiž v České televizi, kam jsem přišla představit pár osvědčených receptů. Tento jsem zvolila z toho důvodu, že je takový "vděčný" a dá se s ním dobře dál pracovat podle toho, pro jakou příležitost je určený.
(8 - 10 kousků)
1 hrnek = 250 ml
Pečte na 180 stupňů asi 35 minut.
Pokud si říkáte, zda v receptu nechybí vajíčko, tak opravdu nechybí. Datle jsou vláčné a obsahují hodně vlákniny, díky tomu tedy podrží těsto perfektně pohromadě i bez vajec.
Kvalitní nedoslazované sušené datle jsou rozhodně dobrou surovinu v zásobách. Mohou posloužit jako základ moučníku, raw dezertu, ale i jako bohatý zdroj energie, když potřebujete podat větší fyzický výkon. Datlím se dokonce říká i ovoce studentů, protože obsahuje prospěšné látky pro duševní pohodu. No kdo by toto nepotřeboval :)