Jednoduchý boršč - do 30 minut hotový

18.04.2016 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Borščů existuje nekonečná řada variant. Který udělat se můžete rozhodnout třeba i podle toho, kolik času přípravě chcete věnovat. Mně se osvědčil tento postup. Vycházela jsem z receptu časopisu Albert, který jsem si o něco zjednodušila.

Některé recepty na boršč mohou svojí složitostí člověka až odradit, tento postup je snadný. Polévku můžete mít do 30 minut na stole.

Budete potřebovat

Postup

  1. Cibuli orestujte na oleji, po chvíli přidejte na kostičky nakrájené uzené maso, pár minut restujte a zalijte vodou nebo vývarem, vařte do změknutí.
  2. Mrkev nakrájejte na kolečka, brambory na kostičky a společně je orestujte vedle na pánvi na troše oleje. Po chvíli přidejte trochu vody z hnrnce, ve které se vaří maso a 5 minut duste (do poloměkka)
  3. Když bude uzené maso skoro měkké, přidejte do hrnce na drobné proužky pokrájené červené zelí, na proužky nakrájenou nakládanou červenou řepu, brambory, mrkev, fazole, ochuťte česnekem a protlakem.
  4. Teď už jen společně povařte max. 15 minut a v případě potřeby zřeďte.
  5. Chuť můžete doladit pomocí citronové šťávy nebo umeocta. Umeocet kapejte do polévky až na talíři, neměl by se vařit.

TIPY

Boršč - za mě univerzální jídlo, které chutná dětem, zasytí chlapa a může posloužit i jako lehká večeře (pokud si do misky nenandáte 10dkg uzeného a půl kelímku zakysané smetany :-)