Italské tiramisu - tradiční recept

23.03.2019 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Když si dáte tiramisu dortík v české cukrárně, nemá to absolutně nic společného s originální chutí tohoto italského dezertu.

Recept vám nabízím jako inspiraci, vůbec zde nechci jakkoliv posuzovat použití syrových vajec. Poznamenám snad jen to, že syrová vejce bychom neměli v žádném případě dávat malinkým dětem a dalším citlivým skupinám jako těhotné maminky nebo staří lidé :-)

Já jsem v Itálii vyzkoušela tiramisu na více místech a nikdy mě nezklamalo. Asi ti Italové ví, co dělají :-)

 Budete potřebovat

Postup

  1. Nejdříve si připravte 2 klasická expressa. Smíchejte je s Marsalou a nechte zcela vychladit.
  2. Oddělte bílky od žloutků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
  3. Žloutky s cukrem vyšlehejte do husté pěny. Šlehejte poctivě alespoň 3 minuty.
  4. Postupně po lžících přidávejte Mascarpone a promíchávejte šlehačem na nejnižší otáčky.
  5. Na závěr vmíchejte bílky, opět postupně, zlehka.
  6. A teď už jen vše navrstvěte do formy nebo do skleniček. Každý piškot namočte na okamžik (důležité) do ochucené kávy a položte na dno formy nebo skleničky. Přidejte krém, pak zase namočené piškoty, krém a povrch posypte neslazeným kakaem.
  7. Nechte vychladit 2 až 3 hodiny.

 TIPY

Rychle hotové, jednoduché, chuťově jedinečné!