Hustá zeleninová česnečka

04.05.2016 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Můžete si ji samozřejmě udělat více řídkou, níže je rozpis na takovou hustější variantu. Dala jsem hodně majoránky, ale i tymiánu, který obvykle dávám do cibulačky :)

Budete potřebovat

Postup

  1. Na oleji orestujte nakrájenou cibuli, poprašte lžící mouky, chvíli míchejte.
  2. Zalijte vývarem a přidejte na drobno nakrájenou zeleninu a nakrájené brambory.
  3. Ochuťte 3 stroužky česneku a majoránkou. Vařte do změknutí brambor.
  4. Asi 2 minuty před koncem varu polévku párkrát "prošťouchněte", aby se některé brambory rozpadly na menší kousky. Zároveň ještě dolaďte dalším česnekem a zelenými bylinkami a už jen krátce provařte.

TIP

Na polévku můžete použít libovolnou mraženou zeleninu. Já jsem si odsypala asi 200g, propláchla jsem ji teplou vodou, aby trochu povolila a rozsekala na menší kousky pomocí malého robotu. Otázka minuty a zelenina do polévky je připravená. Pokud byste chtěli jen kořenovou zeleninu, lze pro rychlost využít směs "pod svíčkovou". Já jsem měla tentokrát v mrazáku takovou, která obsahovala i květák a brokolici.